Turizam regije Doboj


Doboj

Doboj

Doboj je centar relativno velike etničko-geografske cjeline u centralnom sjevernom dijelu Bosne i Hercegovine, i u središnjem pojasu Republike Srpske. Grad je utemeljen i razvijao se u području jedne šire geografske zone pobrđa, preko koje se planine Balkana blago spuštaju u nizije Panonije.


Modriča

Modriča

Opština Modriča je smještena na sjeveru Republike Srpske i Bosne i Hercegovine protežući se na prostoru površine 297 km2. Udaljena je oko 30 km od autoputa Beograd – Zagreb sa kojima je povezana dobrim magistralnim putevima. Preko teritorije modričke opštine prolazi i trasa projektovanog autoputa Budimpešta – Osijek – Sarajevo – Jadransko...


Brod

Brod

Opština Brod se nalazi u najsjevernijem dijelu Republike Srpske. Omeđena je rijekom Savom i obroncima planina Vučjaka i Motajice, a široku dolinu između njih pravi rijeka Ukrina i prostor Ivanjskog polja. Blaga klima ovog podneblja veoma je povoljna za razvoj niske vegetacije i bjelgoričnih šuma, što je jedno od bogatstava ovog kraja. Ovo područje je bo...


Teslić

Teslić

Opština Teslić je jedna od najvećih opština u Republici Srpskoj koja se prostire na 846 km2. Bogata je prirodnim i antropogenim turističkim resursima , koje odlikuju raznolika topografija i očuvano prirodno bogatstvo.


Prnjavor

Prnjavor

Opština Prnjavor smještena je u slivu rijeke Ukrine, između planina Motajice na sjeveru i Ljubić na jugu.


Srbac

Srbac

Obiluje izuzetnim prirodnim ljepotama i bogatstvima, razvoj turizma bazira se uglavnom na prirodnim motivima. Ono što opštinu Srbac čini interesantnom stranim i domaćim turistima, u pogledu prirodnih vrijednosti, su područja Bardača i Motajica.