“Turistička organizacija opštine Derventa“ učesnik 40. Sajma turizma u Beogradu 2018. godine

01.03.2018.

Uz brojne turističke organizacije iz Republike Srpske, svoj promotivni materijal predstavila je i „Turistička organizacija opštine Derventa“.

            Na 40. međunarodnom sajmu turizma u Beogradu predstavljena je bogata turistička ponuda Republike Srpske, a prema rečima ministra turizma Predraga Gluhakovića, turizam je grana privrede koja jedina ima dvocifren rast u Srpskoj i čitavom regionu.

               Gluhaković je rekao da Srpska ima ogroman turistički potencijal te da je u saradnji sa Srbijom i zemljama regiona u pripremi niz turističkih projekata.

               "Republika Srpska je mali region koji obiluje bogatom prirodom i vlada Srpske čini što više na promociji kako bi se unapredio naš turistički proizvod. Turizam je jedna od grana privrede koja jedino ima dvocifreni rast u Srpskoj kao i regionu. Zajedno radimo sa vladom Srbije i Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija na projektu Drina", objašnjava Gluhaković.

Gluhaković podseća na čvrste veze Srbije i republike Srpske i u pogledu saradnje na polju turizma i kaže da su građani Srpske zahvaljujući sporazumu sa Banjom Koviljačom u mogućnosti da po nižim cenama borave na lečenju.

 

               "Pravimo zajedničke proizvode i sa Turističkom organizacijom Zlatibora i posebno sa Banjom Koviljačom u koju pacijenti iz Srpske dolaze na lečenje i imaju povoljnije uslove. Želimo da pacijenti i gosti iz Srbije dođu na naše prostore i da imaju takođe povoljne uslove", kaže Gluhaković.

               Drugog dana Sajma, Srpska je predstavila gastro ponudu Grada Trebinja, Istočne Hercegovine, kao i šaroliko prirodno, istorijsko i kulturno bogatstvo Srpske.

               Zdrava hrana, ljekovito bilje, prirodni izvori vode, planinski turizam, kao i rafting na Vrbasu i Drini, samo su deo ponude koje su posetioci Sajma mogli vidjeti do 25. februara na štandu Turističke organizacije Republike Srpske.

               Direktorka Turističke organizacije Republike Srpske Nada Jovanović kaže da će posetioci u narednim danima biti u mogućnosti da vide potpuno promenjenu koncepciju predstavljanja Srpske na Sajmu kao i brojne novine koje su u ovogodišnjoj ponudi.

               "Turistička organizacija Republike Srpske se predstavila jedan dan sa Hercegovinom. Predstavljeni su čuveni brendovi, hercegovački sirevi, cicvara u medu, vina, lekovito bilje ali i kulturno-istorijsko nasleđe, a sljedeći dan je predstavljena ponuda Banja Luke", kaže Jovanović.

Jubilarni 40. Sajam turizma pod sloganom "Odmor te čeka", otvoren je 22.02.2018.godine u Beogradu a na Sajmu se predstavlja više od 1.100 izlagača iz 50 država..

 

Najnovije vijesti