Derventski sajam privrede i turizma


Sajam privrede i turizma ima za cilj razvoj i unaprijeđenje privrede i turizma. Manifestacija se održava u avgustu, organizator je Javna ustanova "Sportsko kulturni centar Derventa", a održava se od 2006. godine.

Svake godine sajam okupi brojne izlagače iz Republike Srpske i cijele BiH, Srbije i Hrvatske. Na oko 3.500 m2 otvorenog i zatvorenog sajamskog prostora, predstavi se preko stotinu izlagača iz različitih oblasti. U okviru sajma održava se i čitav niz drugih manifestacija, bogat kulturno-umjetnički program, izložbe, degustacije kao i stručna predavanja.

 Organizovanje ove privredno turističke manifestacije, kada u Derventi boravi veliki broj građana koji dolaze sa svih strana svijeta, a porijeklom su sa naših prostora, dobra je prilika da se prezentuju dostignuća Dervente, Republike Srpske, BiH i zemalja regiona. Sajam je mjesto i prilika za ostvarivanje brojnih poslovnih kontakata, mjesto gdje se susreću bogata i raznovrsna ponuda i potražnja, mjesto promocije novih proizvoda i tehnologija,  kao i ambijent za sklapanje novih poslova i jednostavno prilika za lijepo i opušteno druženje svih ljudi.