Konkurs za izbor najbolje pjesme posvećene ljepotama voda

08.05.2018.


Srpski književni klub „Vihor“ Derventa, povodom  17. Međunarodnih pjesničkih susreta „PRLjAČA 2018“ raspisuje nagradni

KONKURS

za izbor najbolje pjesme posvećene ljepotama voda

 

USLOVI KONKURSA:

Na konkurs se mogu prijaviti svi pjesnici sa po jednom neobjavljenom pjesmom u kategoriji:

1.Pjesma posvećena ljepotama voda/po slobodnom izboru/

2.Šaljiva ojesma o vodama i aktivnostima na rijeci

3.Pjesme na temu „Ukrinski cvijet“.

 

Radovi slati poštom u tri primjerka, označene šifrom , čije razrješenje se stavlja u istu kovertu upakovano u manju zatvorenu kovertu sa rješenjem šifre. U razrješenju šifre obavezno poslati svoju adresu, broj telefona i mejl adresu. Pored naslova pjesme, obavezno naznačiti kategoriju kojoj pjesma pripada.

 

Jedan autor može učestvovati samo sa jednom neobjavljenom pjesmom najviše 28 redova na zadanu temu, u suprotnom radovi se neće uzimati u obzir.

 

Od pristiglih pjesama stručni žiri će odabrati i proglasiti tri najbolja rada/jednu najbolju pjesmu, jednu šaljivu pjesmu, kao i jedan rad o „ukrinskom vodenom cvijetu“/za koje će se dodijeliti povelje i raspoloživi pokloni.

 

Derventski pjesnici mogu učestvovati u izboru za nagradu samo u kategoriji: šaljiva pjesma i „ukrinski vodeni cvijet“.

 

Nagrađene pjesme će biti objavljene u zborniku i radovi koje žiri odabere za pohvalu i objavu. Radovi u zborniku biće objavljeni na ćiriličnom pismu.

 

Radove slati najkasnije do 15.06.2018. godine, na adresu: Srpski književni klub „Vihor“ Derventa, n/r predsjednika Nenada Simića, Ul. Kralja Petra I bb, 74 400 Derventa, RS-BiH,

sa naznakom /za konkurs-„Vihor“/

 

Napomena: Pjesnički susreti će se održati  4. i 5. avgusta 2018. godine u Derventi. O rezultatima konkursa, mjestu održavanja manifestacije i satnici učesnici konkursa biće obavješteni putem kontakta navedenog u prijavi na konkurs. Rok za slanje pjesama neće se produžavati. Nagrađeni pjesnici u obavezi su da prisustvuju manifestaciji na kojoj će biti zvanično proglašenje i uručivanje nagrada.

 

 

Najnovije vijesti