Održan Sajam kućne radinosti, starih zanata, tradicionalne gastronomije i turizma „Laktaši etno“ 2019

24.09.2019.

Sajam kućne radinosti, starih zanata, tradicionalne gastronomije i turizma „Laktaši etno“ 2019, održan je u nedelju, 22.09.2019. godine na Trgu „9. januar“, na platou ispred Opštine Laktaši.

Manifestacija je bila izložbeno-prodajnog karaktera, a posjetioci  su mogli da kupe suvenire, proizvode zdrave hrane i kozmetike, pčelinje proizvode i slično. Za vrijeme održavanja Sajma, za učesnike i posjetioce organizovani su različiti kulturno-umjetnički i zabavni sadržaji.

Ove godine učešće na Sajmu uzelo je oko 60 izlagača. Pored domaćina, Turistička organizacija Derveta na ovom Sajmu učestvovala je na zajedničkom štandu, na kojem su bili i predstavnici TORS-a, te Turističke organizacije Srbac i Gradiška. Izlagači rukotvorina iz Dervente na ovom Sajmu bili su Kata Stupar, Koviljka Đuraš, Indira Budavica, Slavko Marković, Ratko Pećić i Marinko i Gordana Dumanić.   

Načelnik opštine Laktaši Ranko Karapetrović rekao je da je sajam kućne radinosti, starih zanata, gastronomije i turizma tradicionalna manifestacija, koja svake godine broji sve više izlagača i posjetilaca, saopšteno je iz opštine Laktaši.

On je napomenuo da je ova lokalna zajednica poznata po uzgoju povrća i po proizvođačima vina i rakije i da organizacijom ovog sajma objedinjuju proizvođače sa područja Laktaša i okoline, iako imaju posebno dane vina, rakije, a odnedavno i povrća.

 

 

 

 

 

Najnovije vijesti