Nastavak postavljanja turističke signalizacije

11.01.2016.


Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske odobrilo je sredstva za projekat „Turistička signalizacija opštine Derventa - treća faza“ koji sprovodi Javna ustanova „Turistička organizacija opštine Derventa“.

Direktor ove ustanove Damir Kljajić krajem decembra prošle godine prisustvovao je svečanom potpisivanju ugovora o finansiranju u zgradi Vladi Republike Srpske. Napomenuo je da Ministarstvo svake godine putem javnog konkursa dodjeljuje finansijska sredstva za realizaciju projekata iz oblasti turizma,  a koji imaju za cilj razvoj i promociju turizma u Republici Srpskoj.

- Aktivnosti na postavljanju turističke signalizacije započele su 2012. godine, a signalizacija je postavljena u gradskom naselju Derventa, a ostalo je da bude postavljena po seoskim naseljima, kazao je Kljajić.

Precizirao je da je Ministarstvo za ovaj projekat odobrilo 5.000 maraka, a očekuje se i učešće Opštine Derventa sa dijelom sredstava, čime bi projekat postavljanja signalizacije bio završen. U narednim godinama biće potrebno dopuniti projektnu dokumentaciju sa novim lokacijama za signalizaciju, te je postaviti.

Ministarstvo je podržalo i turističke projekte drugih aplikanata iz Dervente, te će 2016. godine biti realizovani projekti iz seoskog turizma i obnova Stevića mlina.

 

Top news