Srednjoškolci uče o turizmu

20.05.2016.


Učenici završnog razreda Stručne i tehničke škole za radnička zanimanja iz Dervente, smjer turizam i ugostiteljstvo, imali su priliku da se tokom mjeseca maja upoznaju sa radom „Turističke organizacije opštine Derventa“, prirodnim i kulturnim turističkim dobrima Dervente te sa načinom izrade i realizacije turističkih projekata.

Za ove je srednjoškolce dva puta u maju organizovana stručna posjeta Javnoj ustanovi „Turistička organizacija opštine Dervente“, a tom su im prilikom radnici organizacije održali prezentacije o turističkim potencijalima Dervente.

Profesor stručnih predmeta u ovoj školi Milena Vasić rekla je da joj je drago da su učenici posjetili „Turističku organizaciju“.

- Najviše su bili zainteresovani za informacije o turističkim dobrima naše opštine. Incijator stručne posjete je profesor praktične nastave Dragana Stevanović, dodala je Vasićeva.

Učenici su nakon održanih prezentacija, zajedno sa radnicima „Turističke organizacije“, posjetili muzejsku zbirku koja se nalazi u Narodnoj biblioteci „Branko Radičević“ u Derventi gdje su mogli da čuju informacije o značajnom dijelu derventskih kulturnih dobara.

 

Top news