Predstavljene derventske rukotvorine

17.04.2016.


Predstavnici Javne ustanove „Turistička organizacija opštine Derventa“ i proizvođači suvenira iz Dervente - Marinko Dumanić, Ratko Pećić i Kata Stupar prisustvovali su 15. i 16. aprila 2015. godine na Sajmu turizma i gastrokulture „Bijeljina – turist 2016“ koji je održan hotelu „Drina“ u Bijeljini.

Derventskim proizvođačima suvenira ovo je drugo učešće na ovom sajmu. Na sajmu Marinko Dumanić je izlagao ikone u tehnici pirografija, Ratko Pećić izlagao je tapiserije, a Kata Stupar predstavila se sa pletenim, tkanim, vezenim i heklanim predmetima.

Stručni saradnik za turizam „Turističke organizacije opštine Derventa“ Mladen Pećić izjavio je da je na sajmu bio izložen turistički promotivni materijal o derventskim prirodnim i kulturnim dobrima.

- Ovo je treći put da „Turistička organizacija opštine Derventa“ učestvuje na ovom sajmu koji je jedan od glavnih sajmova turizma u Republici Srpskoj. Na sajmu prisustvuje veći broj izlagača iz Srpske i Srbije, a derventski promotivni materijal predstavljen je na štandu „Turističke organizacije Republike Srpske. Predstavnici „Turistička organizacija grada Bijeljine“ svake godine posjećuju derventski sajam privrede i turizma koji se održava u avgustu, kazao je Pećić.

Top news