Podrška izgradnji info-centra u Brodu

23.10.2015.

Turističke organizacije iz Broda, Doboja i Dervente obezbijediće turistički promotivni materijal, suvenire, rukotvorine i tradicionalnu hranu i piće za turistički info-centar koji će biti napravljen nedaleko od graničnog prelaza u Brodu na zemljištu koje će da obezbijedi Opština Brod.

To je dogovoreno na sastancima direktora ovih turističkih organizacija sa predstavnicima projekta „Market Mejkers“ u okviru kojeg je predviđeno formiranje info-centra, a koji su održani u utorak (20.10) i srijedu (21.10) u Konjicu.

Direktor Javne ustanove Turistička organizacija opštine Brod Slađana Pantić naglasila je da je cilj otvaranje turističkog info-centra objedinjavanje kompletne turističke ponude, kako Broda, dobojske regije tako i cijele Bosne i Hercegovine.

- „Market Mejkers“ je projekat koji finansira Vlada Švajcarske, a implementiraju ga predstavnici organizacija u BiH u saradnji sa nevladinom organizacijom Helvetas iz Švajcarske. Cilj projekta je otvaranje i kreiranje novih radnih mjesta za mlade. Projekat ima tri interesna područja, a to su turizam, prehrambena industrija i razvoj informacionih tehnologija, istakla je Pantićeva.

Direktor Turističke organizacije grada Doboja Mitra Đuričić napominje da na graničnom prelazu u Brodu godišnje pređe pet miliona putnika, a da su svi oni potencijalni posjetioci nekih od destinacija u Republici Srpskoj, odnosno Bosni i Hercegovini.

Direktor Javne ustanove „Turistička organizacija opštine Derventa“ Damir Kljajić istakao je da na području Dervente oko dvadesetak proizviđača suvenira, rukotvorina, starih zanata, tradicionalne hrane i pića.

- Svi oni imaju problem sa plasiranjem svojih proizvoda, pa bi izgradnja info-centra mnogo značila kako za razvoj preduzetništva, tako i za razvoj turizma na našem području, dodao je Kljajić.

Sastanku u Konjicu su prisustvovali partneri projekta „Market Mejkers“ sa teritorije cijele BiH.

Top news