Biciklisti obilaze po peti put manastire ukrinske doline

13.06.2016.


Javna ustanova „Turistička organizacija opštine Derventa“ organizuje od 24. do 26. juna petu po redu, tradicionalnu rekreativnu biciklijadu pod nazivom „Biciklom manastirima ukrinske doline“ čiji je cilj razvoj rekreativnih i sportskih navika kod mladih i upoznavanje sa kulturno-istorijskim spomenicima uz rijeku Ukrinu.

Učesnici će krenuti biciklima u petak 24. juna, a prvog dana voziće iz Dervente preko Ritešića, Podnovlja do  manastira Dubokovac u opštini Brod gdje će biti i prvo prenoćište. Drugog dana voziće dionicu od manastira Dubokovac  do manastira u Osovici  u opštini Srbac gdje je planirano drugo prenoćište i gdje će biti postavljen kamp za prenoćište biciklista. Trećeg dana učesnici će voziti od manastira Osovica do crkve brvnare u Palačkovcima, a odatle prema manastiru u Donjem Detlaku, pa do manastira u Donjoj Bišnji, gdje se biciklističko putovanje i završava.

Broj učesnika ovogodišnje biciklijade nije ograničen, a suorganizatori su turističke organizacije iz Broda, Srpca i Doboja. Značajan doprinos biciklijadi daće i sponzori i logistička podrška - Opština Derventa, „Komunalac“, Dom zdravlja Derventa i drugi.

Ljubitelji biciklizma mogu da se prijave za učešće u ovoj manifestaciji, a sve informacije mogu da  dobiju u prostorijama „Turističke organizacije opštine Derventa“ u ulici Kralja Patra I bb ili na broj telefona 053 334 667.

 

Top news