Turistička organizacija Derventa učesnik manifestacije „Naše različitosti-naše bogatstvo“

24.09.2019.


Udruženje Ratnih vojnih invalida 91-95 iz Dervente, organizovalo je manifestaciju pod nazivom „Naše različitosti-naše bogatstvo“, koja je održana 21.09.2019.godine u HRD „Napredak“ u Derventi, povodom Međunarodnog dana mira a ujedno to je i datum šesnaestogodišnjice osnivanja Udruženja RVI iz Dervente. Manifestaciji je prisustvovao velikibroj posjetilaca, koji su propratili bogat kulturno umjetnički program. Izvođači programa bili su: Hor „Mozaik“- Derventa, KUD „Fra Ivo Šimić“- Novo Selo, Odžak, KUD „Mladost“- Kotorsko,FUG „Motajički vuk“-Sitneši, Srbac. Nakon kulturno umjetničkog programa priređena je i izložba rukotvorina, narodnih nošnji i tradicionalnih jela. Za sve učesnike, goste manifestacije i posjetioce pripremljena je izuzetno bogata trpeza.

Gospođa Mara Milanković-Daradan, koordinator manifestacije izjavila je, da je ova manifestacija dio PROBUDUĆNOST projekta. PROBUDUĆNOST je USAID-ov projekat izgradnje mira i povjerenja među građanima svih etničkih i vjerskih skupina u BiH. Projekat provodi američka humanitarna organizacija CRS sa partnerima „KARITASOM BiH“, Institutom za razvoj mladih „KULT“, Forumom građana Tuzla, Helsinškim parlamentom građana Banjaluka i „NANSEN“ dijalog centrom Mostar. Ovom aktivnošću promovišemo pomirenje i povjerenje u našim lokalnim zajednicama te smatramo da naše različitosti i jesu naše bogatstvo, kako i sam projekat nosi naziv.

Turistička organizacija Derventa na ovoj manifestaciji je učestvovala i predstavila štampani promotivno-propagandni materijal turističkih potencijala naše opštine i promovisala dio gastro ponude Dervente.  

 

 

Top news