Održan 13. Sajam privrede i turizma

28.08.2018.


U Derventi je u periodu od 22.-24. avgusta 2018. godine, održan 13. Sajam privrede i turizma, koju je organizovao Sportsko-kulturni centar Derventa u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Derventa, a pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srpske i načelnika opštine Derventa. Ovu tradicionalnu manifestaciju, koja se organizuje već trinaest godina, otvorio je predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik.

            Učešće na Sajmu uzelo je 120 izlagača iz BiH, Srbije, Hrvatske i Austrije. Prvog dana Sajma organizovan je bogat kulturno umjetnički program uz igru i pjesmu kulturno-umjetničkog društva SKUD Derventa, trubače „Tornado“ iz Beograda, te skokove padobranaca Aero klub - Prijedor, koji svake godine obraduju najmlađe posjetioce.

            Prvog dana Sajma, Turistička organizacija organizovala je bogat „gastro fest“, gdje je najveći doprinos dalo Udruženje žena – sekcija Osinja, kao i nekoliko žena iz Miškovaca i Doljeg Detlaka. Ovom prilikom prezentovana je tradicionalna hrana opštine Derventa.

            Na štandu Javne ustanove „Turističke organizacije opštine Derventa“ učešće na Sajmu uzele su i Turistička organizacija Republike Srpske, te turističke organizacije iz regiona (Bijeljina, Srbac, Brod, Stanari i Modriče) koje su posjetiocima pripremile bogat štamapani promotivno-propagandni materijal.

            Turistička organizacija Dervente izradila je nove turističke mape Dervente, te brošure o smještajnim i ugostiteljskim kapacitetima Dervente i jednu opštu brošuru o Derventi koje su dostupne u ćiriličnoj i latiničnoj verziji.

            Sajam privrede i turizma, završen je 24. avgusta 2018. godine dodjelom prigodnih priznanja učesnicima.

 

 

 

Najnovije vijesti