Dervenćani na "Sajmu rukotvorina u Modriči

04.12.2017.

               U Srpskom kulturnom centru, 30. novembra 2017. godine otvoren je deseti  Sajam rukotvorina „Tradicija i ja“. Sajam je trajao dva dana, organizator je bila Turistička organizacija opštine Modriča.

               Javna ustanova „Turistička organizacija opštine Derventa“ uzela je učešće na ovogodišnjem sajmu rukotvorina. Rukotvorine iz Dervente izložili su i Kata Stupar,Snježana Pavković,Indira Bundavica,Ratko Pećić i Marinko Dumanić. Otvaranju Sajma  prisustvovali su načelnik opštine Mladen Krekić sa saradnicima, izlagači i brojni gosti iz Modriče i okoline. Dobrodošlicu prisutnima je poželio načelnik opštine Mladen Krekić  i zvanično otvorio Sajam. Manifestaciju su svojim nastupom uveličali mališani Dječijeg obdaništa „Naša radost“ i u čenici Osnovne škole „Sutjeska“.

 Cilj manifestacije bio je podizanje starih zanata iz zaborava i prenošenje na mlađe generacije, te stvaranje etnološkog turističkog proizvoda te povezivanje izrađivača rukotvorina sa potencijalnim tržištem. Izložba je bila prodajnog karaktera, na kojoj su se mogli vidjeti ručno izrađeni proizvodi od vune, stakla, konca, pruća, drveta i drugog. Učešće na sajmu uzeo je 41 izlagač iz  Modriče, Banja Luke, Doboja, Teslića, Brčkog,  Šamca, Dervente, Bijeljine i Županje (Republika Hrvatska).

               „U sklopu manifestacije organizovane su dvije radionice za najmlađe, dok je drugog dana sajma u večernjim satima održan  koncert na kome su nastupili  Kamerni hor „Banjalučanke“ i Etno grupa „Vida“ Modriča.

 

 

Najnovije vijesti