Biciklisti po šesti put obilaze manastire ukrinske doline

19.06.2017.

Javna ustanova „Turistička organizacija opštine Derventa“ organizuje od 30. juna do 02. jula 2017. godine tradicionalnu, šestu po redu rekreativnu biciklijadu pod nazivom „Biciklom manastirima ukrinske doline“ čiji je cilj razvoj rekreativnih i sportskih navika kod mladih i upoznavanje sa kulturno-istorijskim spomenicima uz rijeku Ukrinu.

-Svi zainteresovani mogu da se prijave do 28. juna za učešće u ovoj manifestaciji, a sve informacije mogu da  dobiju u prostorijama „Turističke organizacije opštine Derventa“ u ulici Kralja Petra I bb ili na broj telefona 053 334 667, rekao je direktor „Turističke organizacije opštine Derventa“ Damir Kljajić.  Dodao je da broj učesnika biciklijade nije ograničen.

Učesnici će krenuti biciklima u petak 30. juna, a prvog dana voziće iz Dervente preko Ritešića, Podnovlja do  manastira Dubokovac u opštini Brod gdje će biti i prvo prenoćište.

- Planiramo da drugog dana voze dionicu od manastira Dubokovac do manastira u Osovici  u opštini Srbac gdje će biti drugo prenoćište u kampu. Trećeg dana učesnici će na biciklima preći put od manastira Osovica do crkve brvnare u Palačkovcima, a odatle prema manastiru u Donjem Detlaku, pa do manastira u Donjoj Bišnji, gdje se putovanje i završava, kazao je Kljajić.

Suorganizatori manifestacije su turističke organizacije iz Broda, Srpca i Doboja. Značajan doprinos biciklijadi daće i sponzori i logistička podrška - Opština Derventa, „Komunalac“, Dom zdravlja Derventa i drugi.

Na prošlogodišnjoj biciklijadi učestvovalo je 25 biciklista, koji su za tri dana prešli oko 180 kilometara.

 

 

Najnovije vijesti