Čišćenje izletišta "Patkovača"

24.04.2017.


U toku su aktivnosti oko čišćenja i uređenja derventskog izletišta „Patkovača“, a od 1. maja 2017. godine izletište će biti biti stavljeno na raspolaganje izletnicima, istakli su u Javnoj ustanovi „Turističkoj organizaciji opštine Derventa“.

Direktor „Turističke organizacije opštine Derventa“ Damir Kljajić dodao je da se izletište „Patkovača“ čisti od smeća koje se nakupilo tokom zimskih mjeseci.

- Izletište se krči i od korova i nepotrebnog rastinja, kosi se trava, a uređuju se i bungalovi. Biće posječene suhe i polomljene grane na stablima bagrema i vrba, kako tokom ljeta ne bi ugrozili boravak gostiju, naglasio je Kljajić.

On je dodao da se na izletištu nalaze tri bungalova u kojima su smještena po dva ležaja. Boravak u bungalovma je kamperskog karaktera, a zainteresovani za boravak u njima mogu se javiti u „Turističku organizaciju“.

Saša Bogdan iz „Turističke organizacije opštine Derventa“ rekao je da je izletište često na meti nesavjesnih građana, koji uništavaju njegovo zelenilo i zatrpavaju ga smećem.  Često su na meti i bunglovi u koje nesavjesni građani provaljuju.

- Molimo omladinu, da prilikom boravka na izletištu „Patkovača“, smeće odlažu na predviđena mjesta i da se pridržavaju pravila boravka u prirodi. Molimo sve da prilikom roštiljanja ne sijeku stabla i ne uništavaju  zelenilo,  dodao je Bogdan.

 

 

 

Top news