Dervenćani na Sajmu u Aleksandrovcu

19.09.2017.


U organizaciji Opštine Laktaši i „Turističke organizacije“ u Aleksandrovcu je održan Treći sajam kućne radinosti, starih zanata, tradicionalne gastronomije i turizma "Laktaški etno 2017".,gdje je „Turistička organizacija Derventa“ uzela učešće.

Osim izlagača iz Laktaša na sajmu su učešće uzeli predstavnici gradova iz okruženja.

               Uz predstavnika „Turističke organizacije Derventa“ iz Dervente su na Sajmu učešće uzeli i Slavko Marković,koji se bavi izradom šargija i violina te Kata Stupar i Koviljka Đuraš koje se bave izradom rukotvorina derventskog kraja.

               Ove godine sajam u Laktašima okupio je 40 izlagača koji sajamske manifestacije koriste za promociju vlastite proizvodnje i usluga.

Osim promocije kućne radinosti, starih zanata i tradicionalne gastronomije sajam služi i za promociju turističkog potencijala opštine koji je prema ocjenama mnogih u rangu onog koji imaju Jahorina i Banja Vrućica..

Na ovogodišnjem sajmu, po prvi put organizovano je i ocjenjivanje voćnih rakija opštine Laktaši, a priređeno je i niz propratnih manifestacija kao što su izložbe oldtajmera i frizura članica udruženja žena "Osmijeh žene" iz Laktaša.

 

 

 

Top news