Derventska dobra predstavljena u Tešnju, Bijeljini i Sarajevu

19.05.2017.


Derventska privredna i turistička dobra predstavljena su proteklih dana posjetiocima Sajma privrede Tešanj 2017. i Sajma turizma i gastro kulture u Bijeljini, a o derventskim kulturno-istorijskim vrijednostima bilo je riječi i na seminaru koji je održan u okviru edukativnog programa „Turizam i kulturno-istorijsko nasljeđe“ u Sarajevu.

13. privredni sajam Tešanj 2017. održava se od 18. do 21. maja, na lokaciji Kreševo kod Tešnja u organizaciji Biznis centra Jelah-Tešanj. Privredna i turistička dobra Dervente predstavljena su na jedom od štandova sajma.

Na derventskom štandu predstavljeni su proizvodi i usluge preduzeća „Gatarić“, „Niveks“ i „Mreža network“, te čokolaterija „MD Chocolate Boutique“, rukotvorine Sanje Avramov i promotivni materijal Javne ustanove „Turistička organizacija opštine Derventa“.

Otvorenju sajma prisustvovali su brojni zvaničnici kao i ambasadorka Njemačke u BiH Kristijan Hohman, s obzirom na to da je Njemačka zemlja partner ovogodišnjeg sajma.

Na otvaranju sajma u Tešnju bila je prisutna i delegacija iz Dervente koju je predvodio načelnik opštine Derventa Milorad Simić, a bili su prisutni i narodni poslanik Igor Žunić, direktor Javne ustanove Sportsko kulturni centar Derventa Miroslav Simić, direktor Javne ustanove „Turistička organizacija opštine Derventa“ Damir Kljajić, vlasnik preduzeća „Niveks“ Drago Nagradić i drugi. Na sajmu se predstavilo oko 200 izlagača iz Bosne i Hercegovine i zemalja regiona.

Turistička dobra Dervente predstavljena su posjetiocima i na Sajmu turizma i gastrokulture „Bijeljina - turist 2017.“ Sajam je održan 12. i 13. maja 2017. u hotelu „Drina“ u Bijeljini, a posjetioci su u okviru štanda Turističke organizaicje Republike Srpske mogli da pronaću i brošure i karte o kulturnim i prirodnim dobrima Dervente.

Predstavnici Javne ustanove „Turistička organizacija opštine Derventa“ prisustvovali su edukativnom programu „Turizam i kulturno-istorijsko nasljeđe“, koji je održan 16. maja 2017. godine u prostorijama EU info centra u Sarajevu. Program je organizovala Ambasada Francuske u Bosni i Hercegovini, a naglasak edukacije bio je na valorizaciji turističkog potencijala na lokalnom nivou.

 

Top news