Beograđani posjetili Derventu

29.05.2017.

Grupa od 46 turista iz Beograda, članova udruženja „Izletnik“, posjetila je u nedjelju (28.maja 2017) Derventu i tom prilikom obišla kulturne i prirodne znamenitosti opštine.

Turisti su u Derventi boravili u okviru petodnevnog obilaska Krajine i Posavine.

               U Javnoj ustanovi „Turistička organizacija opštine Dervente“ rekli su da su gosti iz Beograda posjetili Kulturno-istorijski kompleks Detlak i Manastir Donja Bišnja, obišli centar gradskog jezgra Dervente i motel „Babino Brdo“.

Beograđani su se tokom posjete Kulturno- istorijskom kompleksu Detlak upoznali sa ovim najznačajnim kulturnim dobrom opštine Derventa. O manastirskoj crkvi koja je sastavni dio Kompleksa gostima je govorila monahinja Varvara koja je za goste pripremila posluženje. Beograđani su bili posebno oduševljeni ambarinama.

U manastiru Donja Bišnja posjetioce je dočekalo manastirsko bratstvo koje ih je upoznalo sa svim detaljima nastanka manastira i monaškog života. Turisti su obišli i manastirsku destileriju i voćnjak, a monasi su pripremili posluženje i gosti su mogli da degustiraju poznate manastirske voćne rakije i liker.

Beograđani su obišli i gradsko jezgor Dervente, gdje su ih predstavnici „Turističke organizacije“ upoznali sa nastankom i istorijskim razvojem, te privrednim, demografskim i turističkim karakteristikama Dervente.

 

 

Top news